неделя, 17 април 2011 г.


Пролетен венец с кайма

  • 500 г кайма
  • 1 ч.ч. грах
  • 1 ч.ч. гъби
  • 1 ч.ч. кисели краставички
  • 2 бр. сварени яйца
  • 2 бр. сварени моркови
  • 2 бр. кренвирши (аз слагам филе, шунка )
  • 2-3 бр. сварени картофи
  • 3-4 с.л. нарязани домати
  • галета, черен пипер, чубрица, риган, копър
  • олио

Всъщност може да добавите всичко каквото имате в хладилника - сиренце, маслинки, замразени зеленчуци и т.н. Аз тъй като съм пристрастена ( зимно време ) към замразените зеленчуци, ги използвам почти винаги. 

Всички продукти се нарязват на малки парченца и се прибавят към каймата. Разбърква се добре. Сместа се изсипва в намазнена форма за кекс с дупка, като отгоре се поръсва с галета. Пече се в умерена фурна. След като е готов венеца се обръща в чиния. В дупката се слага нарязаната на тънки ивици зелена салата. Отгоре може да го поръсите с пресен копър, настърган кашкавал или пък да приготвите допълнлително някакво сосче, с което при поднасянето да го полеете.

Приятно хапване.


Няма коментари:

Публикуване на коментар