неделя, 17 април 2011 г.

Франзелки със сусам


Продукти:
1 яйце
500 гр брашно/количеството е приблизително, слага се толкова, че да стане гладка, еластична топка/
300 мл топла вода
10-15 гр прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин/олио
2 с.л. кисело мляко

Приготвяне:
Замесваме тестото. Оставя се да втаса за около 30-40 минути. Вече мнасало, тестото се разделя на три топки, от които се оформят 3 франзели. Нареждат  се  в тава с хартия за печене. Намазват се  с яйца и се поръсват със сусам, маково семе и  т .н. Слагат се  в студена фурна, като първо се включва на 100 градуса и постепенно се  увеличава до към 180. Изпичат се за около 20-30 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар