петък, 16 декември 2011 г.

   Шоколадов сладкиш "Фантазия".
 
  Продукти:  

   блат1 яйце; 1/2 ч.ч. захар; 1/2 ч.ч. кисело мляко; ванилия; настъргана кора от половин лимон
   1/2 ч.л. сода бикарбона с лимонов сок ; 2/3 ч.ч. брашно; 2 с.л. какао

   крем 1 пакетче пудинг на д-р Йоткер с варене; 1 ч.ч. прясно мляко;  2 с.л. захар; ванилия; 2 жълтъка; 1 с.л. краве масло; 1/2 капсула ромова есенция; 1 банан,нарязан на кръгчета

   белтъчена маса: 2 белтъка(+ няколко капки лимонов сок за по-добро разбиване); 1/3 ч.ч. захар
   ванилия; кокосови  стърготини

Приготвяне:
Сместа за блата се изсипва в намаслена и набрашнена тава ( или тортена форма със свалящо се дъно ). Изпича се на средно умерена фурна. 
Млякото се оставя да заври. Към него се прибавят разбитите  жълтъци,  пудинга. Вари се докато се сгъстяване. Дърпа се от котлона, прибавя се ванилията и маслото. Кремът се оставя да изтине и към него се прибавя есенцията от ром. 
Отделно се разбиват белтъците докато побелеят, прибавя се по малко захарта и ванилията. Бият се до твърда пяна. 
Със изстиналият крем се покрива блата. Нареждат се резенчетата банан.  Покриват се с белтъците и се поръсват с кокосовите стърготини. 
Слага се отново във фурната. Пуска се горният реотан с вентилатор  на 80-90 гр. Пече се за около 45-50 минути.



Рецептата е от тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443576
 

2 коментара: