четвъртък, 29 март 2012 г.

Йогурт с малинки

Продукти:
готов пандишпанов блат
500 гр цедено мляко
1 голяма кофичка заквасена сметана
пудра захар ( колкото ви харесва да е сладко)
ванилия ( аз сложих половин флаконче, течна )
едно киви (или банан )
4 желатина за сместа и 2 за плодовете

Начин на приготвяне:
Заквасената сметана и млякото се разбъркват, добавя се пудрата захар, ванилията, нарязаните плодове - киви или банан, ( аз добавих и натрошени ъгълчета от блата, че го изрязвах да е с гръгла форма).
Желатините ( 4 бр ) се накисват в малко вода да набъбнат, след това се слагат на водна баня, като се втечнят се изваждат да се охладят и се прибавят към течната смес.
Блата се сиропира, поставя се в кръгла отваряща се форма, изсипва се сместа и се оставя да стегне в хладилника. След около 30 тина минути се разбъркват нови две пакетчета желатин ( по горната схема ) поливат се плодовете (малинките ) и се изсипват в тортената форма. Оставя се да стегне 3-4 часа в хладилника.


2 коментара:

  1. Я! Какво имало тук.. :) Прибави към резниците и няколко парченца от тези и гледай да са повечко, че нали знаеш - диета пазя ;)
    Браво, Катюш, точно като за сезона - лекинко и свежо!

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, Мими, идеята беше да поразчистя фризера. Имах едно пакетче замразени малинки от вилата...реших, че е крайно време да ги спретно в нещо сладокусно :).

    ОтговорИзтриване